Κυριακή, 25 Απριλίου 2010

Speak English or Die

Και το λεν σε ένα δίσκο τους οι S.o.D. (Stormtroopers of Death) αλλά ποιος τους ακούει. Κάθε μέρα βέβαια επιβεβαιώνεται αυτή η μεγάλη σοφία αλλά υπάρχουν σκληροπυρηνικοί οπαδοί του εναντίου. Να κρατήσουμε τη γλώσσα μας, κύριε! Ομιλείται ελληνικά! Ποιος ήρθε? Δηλαδή θα πρέπει να λέμε "διαδίκτυο" αντί για "internet"? Και το "ιντερνέτ" τι είναι? Να σας δω να μεταφράζετε την l33t και τίποτα άλλο.

Βασικά έχει γίνει είδη. Όπως ο n00bάς. Πολύ ωραίο. Και είναι από την άλλη αυτοί οι Ευρωπαίοι που αρνούνται πεισματικά να είναι άπταιστοι γνώστες της αγγλικής. Οι πιο απίστευτοι βέβαια είναι οι Ιταλοί, εκτός ίσως από αυτούς που είναι Αμερική. Συγγνώμη κιόλας αλλά πόσο σκατά αγγλικά μπορεί να μιλήσει κάποιος! Πάντως βγαίνει νόημα, όπως και με τους Ισπανούς, λίγο με νοήματα και με ένα γιες ή νοου. Δοκίμασε τέτοιες πιθηκιές πιο κεντρικά, θα φτύσουμε και λίγο αίμα. Ίσως καλά κάνουν.

Μια ιδέα ενοχλητικό είναι και το "Έλα ρε man, τι λέει", και αυτός ο συνδυασμός και η χρήση των λέξεων είναι αυτό που λέμε κατακρεούργηση της γλώσσας. Πάντα όμως υπάρχει η υποψία του χαμόγελου, μα είναι τόσο ωραίο! Πως να μη χαμογελάσεις ακούγοντας αυτή την απλοϊκή ατάκα, κάτι σαν τον πρωινό καφέ (καμία σχέση με γνωστή τηλεοπτική μαλακία) που σε βοηθά να ανοίξει το μάτι - και να πας τουαλέτα.

Ο καιρός θα είναι καλός.

Have a nice day, fuck someone.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου